Lietuvos statistikos departamento duomenimis, trečdalį savo pajamų Lietuvos gyventojai išleidžia maistui. Lietuvoje nėra sukurta maisto kokybės sistema, kaip yra kitose šalyse, pvz., Skandinavijoje rakto skylutės ženklas, UK šviesoforo principas. Todėl Lietuvoje tiek kokybiškas, tiek maistas, kuriame itin maži maistingumo rodikliai, parduodamas panašia kainas. Esu teikusi ne vieną siūlymą įvesti nepalankaus sveikatai maisto sąvoką ir tokiam maistui palikti didesnį PVM. Tuo tarpu palankiam sveikatai maistui - sumažinti PVM iki 5 proc. Tokiu būdu žmonės galėtų įsigyti pigiau kokybiškesnio maisto. PVM maistui yra itin skaudi problema Lietuvoje, kadangi daugumoje šalių PVM maistui yra sumažintas, tačiau nepalankaus maisto grupėms jis yra aukštesnis. Tikrai turėtume sekti gerąja kitų šalių praktiką ir diferencijuoti PVM sveikam ir nesveikam maistui.